Irisdiagnostik

I irisdiagnostik så tittar vi efter irisens struktur och färg som har olika betydelse. En viss färg betyder en sak medan en annan färg betyder något annat. Det mesta vi ser i ögat är genetiska dispositioner. Om det är upphöjt och mycket vitt i ett område så kan det tyda på inflammation eller att området(organet) är irriterat. Med hjälp av irisdiagnostiken så kan man förebygga obalanser genom att se var dom genetiska svagheterna sitter. Det gör jag med hjälp av kost, tillskott och örter.

Det går ca 30000 nervändar genom optiska nerven som fördelas ut i hela kroppen. Därav förbindelsen med irisen. Om pupillens ovansida inte är rund utan mer avsmalnad så kan man tänka sig att personen har problem med övre delen av nacken och kanske huvudvärk med det.

eye-2340806_1920-e1710322265168
eye-2340806_1920

Strukturen i ögat ändrar bara sig om pupillen ändrar form. En stor pupill kan exempelvis bero på droganvändning eller ex nedsatt binjurefunktion. När det blir balans så återtar pupillen rätt storlek och strukturen i iris ändrar sig. Färgen kan bli lite ljusare med. Utöver de så är det inte mycket förändringar i ögat. En del tecken kan komma senare i livet som tex Kolesterol ringen, en vit ring som går helt eller delvis runt iris. Ju tidigare den kommer i livet desto viktigare att kolla kolesterolet. Ca 60-70 % som har den ringen har problem med kolesterolet.

Vi diagnostiserar aldrig sjukdomar, utan analyserar endast ögat och konstaterar var det kan potentiellt finnas en obalans. Om personen lever ett hälsosamt liv så behöver aldrig de genetiska dispositionerna utlösas.

Om du har något du vill bli hjälpt med eller bara vill få dina ögon lästa så hjälper jag gärna till.

Varukorg
Rulla till toppen